neděle 29. července 2007

Frets on Fire podruhé

Z komentářů jsem usoudil, že budu mít právě dva čtenáře a navíc je mi jasné, že ani jednoho Frets on Fire nezajímají. Přesto vám nabízím něco k nečtení - tentokrát velmi stručně a v bodech.

  • Na http://www.fretsonfire.net/ se v sekci Tune Posting objevily linky na stažení již převedených skladeb (opět by bylo vhodné vlastnit originální disk) z nového sequelu Guitar Hero - Guitar Hero Encore: Rock the 80s. Tato hra vyšla pouze pro PS 2 (nikoli i pro XBox 360 jako předchozí titul) a je jakýmsi rozšířením druhého dílu. Plnohodnotného pokračování se dočkáme až v říjnu tohoto roku a já se už nemůžu dočkat, až si konečně zahraju s originálním ovladačem na kamarádově Nintendu Wii :-).
  • Příští verze hry Frets on Fire vyjde s českou lokalizací. Ta se však neudělala sama, nýbrž jsem jí udělal já. Jelikož nejsem kytarista a chtěl bych se vyhnout nějakému trapasu, byl bych rád, kdybyste češtinu před oficiálním vydáním vyzkoušeli. Stáhnete ji zde (soubor rozbalte do složky data ve složce hry). Autor hry mi bohužel stále neuvěřil, že defaultní font pro cizí jazyky neobsahuje ani zdaleka všechny evropské znaky, takže v balíčku přidávám i český font. Po jeho původu nebudeme pátrat, ale dá se sehnat i zdarma :-). Překlad byl původně psán bez diakritik, takže se můžete mrknout i na to, zda mi někde neuniklo nějaké písmeno při doplňování háčků a čárek. Vítám ohlasy zděšené i nadšené.
  • A dejte si bacha na uninstaller. Hrál jsem si se staršími verzemi FoF a uninstall mi zlikvidoval celou složku hry včetně skladeb a nahraných výsledků. No co - když to hraju podruhé od začátku, tak mám aspoň mnohem lepší výsledky :-).
A co vy - hraje vůbec někdo z vás?

16 komentářů:

Rimmer řekl(a)...

První polovina čtenářů se hlásí!
;)

Ale prosím tebe. Čtenářská základna se získává postupně. Pravidelnými příspěvky. Já o tom musím něco vědět. Proto ji nemám.

Johny_G řekl(a)...

S druhou polovinou jsem již mluvil na ICQ, takže bude ta diskuse vysloveně chabá :-). A co se týče tvé návštěvnosti, tak takovou cifru nedají dohromady ani všechny mé weby naráz :-).

Anonymní řekl(a)...

jakmile sem si nahral tu tvoji cestinu, hru uz nespustim

Johny_G řekl(a)...

Rozveď to trochu, zdá se mi to velmi nepravděpodobné, vzhledem k tomu, jak ta lokalizace funguje :-).

Anonymní řekl(a)...

sorry, nebylo to tvoji cestinou ale tim, ze sem si chtel nastavit verzi pro levaky....ale jinak super hra. kytaru jsem v zivote v ruce nedrzel, takze zatim hraju vsema trema prstama (vic zatim neni v mejch silach :-D)

Anonymní řekl(a)...

vsema trema znamena ze stiham mackat max. tri tlacitka...kde by se daly stahnout nejaky songy, kbybych cirou nahodou pokrocil na vyssi stupinek??

Johny_G řekl(a)...

Určitě se koukni na předchozí článek (jak vidno z nadpisu, tohle je jeho pokračování), a tam jsou jak odkazy na skladby z Guitar Hero I a II (ty z Encore si jistě snadno dohledáš sám na základě tohoto článku), tak i Tip, kterak postoupit na vyšší obtížnost. Ovšem ty skladby bys neměl stahovat, pokud nemáš originály GH. Ale víme jak to chodí ;-).

Anonymní řekl(a)...

Tuto hru hraji na platformě Linux a jsem úplně nadšen. Děkuji za češtinu - hned vyzkouším.

doporučuji http://aaronxtreme.diinoweb.com/files/Frets%20On%20Fire%20Songs/

díky za články, velice povedený blog. Carenfan@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Testoval jsem tvoji češtinu na verzi hry 1.2.512 pro linux a funguje výborně. Dobrá práce :-)

Serj řekl(a)...

Zdravim. Zkousel jsem tvou cestinu a musim rict ze je skvela. Bohuzel nejde na jine mody nez na ten stary puvodni.

Serj řekl(a)...

Jinak vsem doporucuji tyto stranky
http://fof.iioiooioo.com/ - pouze songy
http://fretsonfire.wikidot.com/ - kompletni info o hre FoF, vsechny mody a upgrady, plno songu a mnohem vyc:)

Johny_G řekl(a)...

2Serj: Děkuji za pochvalu. Coby nekytarista jsem se děsil, že se dopustím nějaké boty :-). S těmi mody je to bohužel pravda, ale nevím, proč tomu tak je. Lokalizaci jsem provedl přesně podle instrukcí autora, a způsob uložení textů je pro Open Source naprosto standardní. Autor modů by tedy neměl mít problém s nimi pracovat.

Anonymní řekl(a)...

Cawte teprve nadavno jsem pokrocil na vyssi obtiznost a zacalo mi tam litat i to paty tlacitko a chci se vas zeptat jak tu klavesnici drzite?Jelikoz at ji chytnu jak chci stejne jeden prst bude mit dve tlacitka.Bohuzel jsem se naucil klavesnici drzet tak, ze mam na malicku modry a fialovy, takze se ted ucim hrat ukazovackem zeleny a cerveny, aby mohl mit malicek jenom jedno tlacitko.Doporucuji to tak od zacatku vsem, ptze se vyhnou pozdejsimu problemu s preucovanim.Jeste jedna otazka.Jaky je rozdil mezi trsatkem a alternativnim trsatkem?(Shift a Enter defaultne).
Jinak chvalim clanek, ptze tech clanku o FoF je na cesky scene opravdu malo.

Anonymní řekl(a)...

Este jedna otazka ode me.Proc se mi CD Labely zobrazji tak ze je pres ne nekolik bilich car?Hraju s themem(modem) GH.

Johny_G řekl(a)...

Držím prsty na F1-F4, a když je potřeba stisknout dál F5, tak prostě trochu vychýlím malíček - pro delší části šoupnu zápěstí či celou ruku a hraju na F2-F5 s tím, že vychyluji ukazovák. Ovšem podobně jako většina skalních hráčů jsem si nastavil F5 kouskem plastu (mám klávesnici extra na FoF), aby byla vzdálenost mezi F4 a F5 stejná jako mezi ostatními klávesami.

V rámci hry rozdíl v "trsátkách" není - vtip je v tom, že na kytaře můžeš brát struny směrem dolu i nahoru (downstrum normálně, upstrum když se vrací ruka), a bez toho se v podstatě nedá hrát. I kvůli tomu má originální kytara ke GH na pravé ruce kolébku, která se dá vyklápět nahoru i dolu a obojí se bere jako ve FoF stisk enteru. Až se při vysokých obtížnostech dostaneš na rychlejší songy, tak uznáš, že to bez toho nejde hrát. Když nemáš originální ovladač ke GH, poslouží dobře klávesnice s nízkým zdvihem (ála notebook), kdy můžeš v nejzběsilejších fázích přejíždět prstem mezi Enterem a Shiftem a tisknout tak noty daleko rychleji, než bys kdy dokázal mačkáním Enteru.

A za pochvalu děkuji :-).

Johny_G řekl(a)...

Huh, a s labely ti nepomůžu - již delší dobu hraji výhradně Guitar Star, neboť už předbíhá FoF prakticky na všech frontách :-).

Okomentovat