úterý 24. června 2008

Rock Band na PC?

Po tisící o tom samém. Nesmíte se zlobit, ale různé varianty Guitar Hero mi generují největší návštěvnost a je třeba lidem dát to, o co mají zájem :-). Tentokrát bych se chtěl krátce zmínit o zajímavé modifikaci pro nedávno zmiňovanou hru Guitar Star.

Za normálních okolností bych asi nechal další verzi GS bez povšimnutí, ale Beta 6 je na takové úrovni, že spolu s modifikací Rock Band dávají dohromady naprosto geniální počin. Aby toho nebylo málo, nedávno unikly skladby z připravovaného spin-offu Guitar Hero 3 jménem Guitar Hero: Aerosmith. Koncepce hry je taková, že v každé sérii dostanete dvě skladby kapel, které někdy dělaly Aerosmith předskokany, a následuje trojice skladeb přímo od rockové legendy. Ač jsem nikdy Aerosmith neposlouchal, musím říct, že jsou to songy nesmírně zábavné, neboť se tu tolik nehraje na sekce typu "enteruj řadu not pětkrát za vteřinu po dobu 30 sekund", ale můžete ladně plout po pražcích, popř. přehazovat akordy únosné obtížnosti. Tedy alespoň zatím - nevím, co mě čeká v sedmé sérii :-). Je to vítaná změna, neboť v nové betě Guitar Star je zvýšena obtížnost Rock Meteru (měřák chyb při hře), a dohrát některé skladby např. z GH3 je solidní peklo, pokud nemáte v písních i Star Power (v Rock Bandu jako Overdrive - při vhodném načasování velmi usnadní překlenutí obtížných pasáží tím, že rockmeter pomalu klesá při chybách a rychle roste při správném hraní - současně dvojnásobí body - je to vidět i na přiloženém videu). No abych tolik nekecal - následuje video z hraní skladby Make It právě v Rock Bandovsky modifikované verzi Guitar Star. Omlovám se za ty chyby, ale občas se mi to při záznamu videa škubalo. Rovněž synchronizace zvuku a videa není na záznamu navzdory mým úpravám příliš přesná, ve hře je OK.



Máte-li o hru zájem, tak potřebné prerequisites (hra jede pod XNA, takže to bohužel není jen "stáhnu a hraju") jsou zde, Beta 6 včetně modifikace je potom tady.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Chlape zdar mohl bys me poslat nové odkazy na tu betu 6 a ten rock band mod na GeryU@seznam.cz budu ti vděčný.jinak máš fajn blog.

Okomentovat