středa 2. ledna 2008

Mobilní vláček

Už je to týden zpátky, ale nějak mě nenapadlo se tu zmínit. Legendární freewarovou hříčku Vlak si teď můžete zahrát i na svém mobilním telefonu, a ani tentokrát nebudete nic platit. Programátor zvaný Robot2037 totiž tuto hru naportoval na mobilní Javu (J2ME), a abych v tom byl nějak zapojen, tak jsem mu do toho kecal (dělal jsem betatest :-)). Diskuse o hře je vedena zde, a můžete si ji tam rovnou stáhnout. Je to technické fórum, tak ještě pro jistotu uvedu, kterou že verzi si máte nainstalovat:
- Pokud máte telefon, který umí MIDP 2.0 (parametr, který je uváděný v každém přehledu - obecně se dá říct, že je to skoro každý telefon s Javou, který není starší než tři roky :-)), chcete verzi MIDP_2
- Pokud neumí MIDP 2.0, ale je to Nokia (vyjma těch z pravěku barevných displayů, jako Nokia 7650), chcete verzi Nokia
- Když ani jedna nepošlape, tak MIDP_1

Pokud vůbec nemáte přehled, zkuste je v tomto pořadí :-). Hra podporuje všemožná rozlišení displayů - od 128x128 až třeba po QVGA (320x240), a můžete si vybrat, jestli budete držet telefon na výšku nebo na šířku. Na QVGA obrazovkách s displayem na šířku je vidět celá plocha, na ostatních se postupně posouvá, ale hraje se to tak jako tak pěkně. Takže příjemnou zábavu :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat