sobota 26. září 2009

Q-Mobile Midomi 1.6.57

Již před časem jsem to postoval na Facebook, ale teprve teď jsem na xda-developers objevil natolik čistou verzi, abych to šířil i na blogu. Aplikace slouží k rozpoznání zpívané či hrající skladby na základě porovnání s internetovou databází. Původně se jednalo o aplikaci obsaženou v ROMkách Samsungu (patrně Omnia, ale nerad bych kecal), nicméně koumákům z xda-dev se ji již dřív podařilo extrahovat pro instalaci na jiných telefonech, a nově dokonce poladit oba známé bugy.

K samotnému fungování programu snad jen tolik:
Nabízí dva režimy. Dočista nefunkční režim Sing/Hum, který by měl umět rozpoznat zpívanou či broukanou melodii, a špičkově fungující režim Grab, který Vám pomůže rozpoznat song hrající v rádiu. S Českými interprety si sice neporadí vůbec, ale u zahraničních zatím aplikace nikdy neselhala. Necháte telefon poslouchat deset vteřin písničky, a on vám během několika vteřin (a to i při mobilním připojení k internetu - jde to velice rychle) vrátí song i interpreta. Nález si můžete hned ověřit kliknutím na ikonu reproduktoru, kdy vám bude přehrána ukázka z internetové databáze. Když na správnou položku ťuknete, dostanete k dispozici několik odkazů, jako například internetový nákup skladby, vyhledání na Youtube, nebo ten nejužitečnější - vyhledání textu na Googlu.

Než si aplikaci do svých Windows Mobile nainstalujete, v každém případě si přečtete původní thread. Dovíte se například, že je aplikace zkoušena pouze na WM 6.1 s WVGA rozlišením (tedy 480x800 px), a na starších strojích vám možná vůbec nemusí fungovat. Pod tímto odkazem lze také předpokládat vždy aktuální verze. Přiložený mirror, prosím, používejte jen v případě mrtvých odkazů v původním vlákně. Děkuji.

qrcode

Žádné komentáře:

Okomentovat