pondělí 4. května 2009

Nakopněte YouTube

Když už jsem se poslední dobou tak rozkecal, dáme si ještě jeden stručný příspěvek. Bude jednak o stahování z YouTube, a také o obcházení hlášky "This video is not available in your country.", resp. "Toto video není dostupné ve vaší zemi.", jste-li masochisté (jo, píšu obě varianty jen abych to zaindexoval ;-)).

K obému nám poslouží služba KickYouTube, která slouží primárně ke stahování videí, ale jako side-effect umožňuje přístup k videím, která jinak nejsou v České Republice dostupná. Princip fungování je jednoduchý. Zkopírujete si adresu libovolného videa, a před youtube připíšete kick. Demonstruji na jednom z mých oblíbených videí:

http://www.youtube.com/watch?v=hqOBR_Xbw2I
přepíšeme na
http://www.kickyoutube.com/watch?v=hqOBR_Xbw2I

Objeví se stránka, která v horní části nabídne několik formátů (pozor - některé z nich často neexistují, takže pokud se vám stahuje 0b, vezměte MP4 nebo FLV), kliknete na GO, a pak už jen přes pravé tlačítko zvolíte uložení odkazu do složky.

Jelikož se videa pro KickYouTube nestahují z ČR, získáváte tak přístup i k videím, která se u nás běžně pustit nedají. Namátkou můj milovaný Folkloreček od Ebenů:
http://kickyoutube.com/watch/?v=umreAwu9iCc

Tak honem backupujte ztracená videa, než to zase zakážou :-)

2 komentáře:

Case řekl(a)...

Poslední dobou mě ještě mnohem víc než "not available in your country" serou videa, u kterých YouTube deaktivovala zvukovou stopu. Ale i tak dík za fajn tip.

Johny_G řekl(a)...

To by skoro stálo za prozkoumání - pokud YouTube natvrdo nemaže tu zvukovou stopu ze souborů, možná by ji některý z nabízených formátů mohl obsahovat :-). Já bohudík žádné takové video neznám.

Okomentovat